Συμβουλές για να επιλέξετε την σωστή ταπετσαρία για τον χώρο σας

Οι ταπετσαρίες κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στον τομέα της διακόσμησης. Αποτελούν ισχυρό εργαλείο στα χέρια των διακοσμητών καθώς μπορούν πολύ εύκολα με μετατρέψουν έναν απλό και αδιάφορο τοίχο στο καλύτερο και πιο εντυπωσιακό στοιχείο του δωματίου. Ακολουθούν συμβουλές για τον πως θα επιλέξετε την ταπετσαρία που ταιριάζει σε εσάς και το δωμάτιο σας.

Διαλέγοντας την σωστή ταπετσαρία μπορούμε να κάνουμε ένα δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο ή πιο φωτεινό. Ακόμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ταπετσαρία για να κάνουμε έναν τοίχο να μοιάζει πιο ψηλός η πιο φαρδύς. Το σχέδιο, η υφή, ακόμη και τα χρώματα της ταπετσαρίας μας βοηθούν να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

2  21  6 12 23

Η πιο ασφαλής επιλογή είναι η τοποθέτηση ταπετσαρίας στον έναν από τους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου. Επιλέξτε τον τοίχο στον οποίο ακουμπούν τα λιγότερα έπιπλα και μην τον “φορτώσετε” με διακοσμητικά κάδρα και καθρέπτες. Μερικά απλά ράφια θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενδιαφέρον στοιχείο που θα σπάσει την μονοτονία του τοίχου. Είναι γεγονός πως ένας και μόνο τοίχος με ταπετσαρία είναι αρκετός για να ζωντανέψει και να ανανεώσει ένα δωμάτιο.

4 20

Επιλέξτε ταπετσαρίες με κάθετες και οριζόντιες ρίγες για να “αλλάξετε” τις διαστάσεις του δωματίου σας. Η κάθετες ρίγες κάνουν τον τοίχο να μοιάζει ψηλότερος, οπότε αποτελούν τέλεια επιλογή για όσους διαθέτουν σπίτια με χαμηλό ταβάνι. Η οριζόντιες ρίγες φαίνεται να προσδίδουν περισσότερο μήκος στον τοίχο, βοηθώντας μικρά δωμάτια να μοιάζουν πιο μεγάλα και ευρύχωρα.

9 13 14

Αν δεν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα και προτιμάτε την ομοιομορφία στους τοίχους μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο σας πιο ενδιαφέρον επιλέγοντας ταπετσαρία με κάποια υφή (ανάγλυφο σχέδιο). Διατηρήστε τους χρωματικούς τόνους της ταπετσαρίας στα ίδια επίπεδα με τους υπόλοιπους τοίχους του δωματίου και αφήστε την υφή που “ξεπροβάλλει” από τον τοίχο να προσδώσει στον χώρο μια διακριτική πολυτέλεια.

15

Αν είστε λάτρης της φύσης, μπορείτε να καλύψετε έναν ή περισσότερος τοίχους του σπιτιού σας με μια ταπετσαρία που έχει σαν θέμα τη φύση. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές ταπετσαρίες που απεικονίζουν λουλούδια, δέντρα και διάφορα φυσικά τοπία,  έτσι το δωμάτιο σας θα μοιάζει με έναν μικρό παράδεισο. Επίσης, είναι ιδανικές για εσάς που παρότι λατρεύετε τα λουλούδια και το πράσινο δεν διαθέτετε κήπο. Μια λουλουδάτη ταπετσαρία στον τοίχο σας θα ανανεώσει και θα ζωντανέψει την διακόσμηση του δωματίου σας.

16 1 17 22 3

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι η ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχήματα και patterns που επαναλαμβάνονται. Οι ταπετσαρίες αυτές είναι οικονομικότερες από τις ανάγλυφες, που ανέφερα παραπάνω, και ταιριάζουν σε όλα τα στιλ διακόσμησης.

11 5 26

Το δωμάτιο στο οποίο μπορείτε να βάλετε όλη τη φαντασία σας και να επιλέξετε μια πιο εντυπωσιακή ταπετσαρία είναι το παιδικό δωμάτιο. Εναλλακτικά αφήστε το παιδί σας να διαλέξει αυτή που του αρέσει και θα δείτε ότι δεν θα θέλει να βγει από το δωμάτιό του!!!

7 27 28 29

Για το τέλος επέλεξα να σας προτείνω κάποιος εναλλακτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία. Τολμήστε να βάλετε ταπετσαρία στο ταβάνι ενός δωματίου. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ επιβλητικό, τόσο που το σπίτι σας θα μοιάζει με παλάτι. Συνδυάστε μια ταπετσαρία στο ταβάνι του σαλονιού σας με έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο. Επίσης μπορείτε να βάλετε ταπετσαρία στο εσωτερικό της ντουλάπας σας. Είναι ένας χώρος που δεν είναι άμεσα ορατός από όσους επισκέπτονται το σπίτι σας άρα μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας σχέδιο ταπετσαρίας χωρίς  να σας απασχολεί αν θα το βρει κάποιος υπερβολικό.

18 25 19 24

πηγή <<houzz.com>>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s