5 τάσεις διακόσμησης για το 2014

Ακολουθούν 5 νέες τάσεις διακόσμησης για το 2014 που μπορείτε να υιοθετήσετε εύκολα και στο δικό σας σπίτι.  Με λίγη φαντασία και πινελιές από το προσωπικό σας στιλ θα κάνετε το σπίτι σας in-fashion!!!!!

1. Μην παραμένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο στιλ διακόσμησης. Για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεται να αλλάξετε όλα τα έπιπλα του σπιτιού σας, απλά πειραματιστείτε με τα διακοσμητικά στοιχεία. Υιοθετώντας μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων (π.χ. μπεζ, λευκό) στα βασικά σας έπιπλα μπορείτε ανάλογα με τη διάθεσή  και εποχή να αλλάζετε τα χρώματα που χρησιμοποιείτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Μπορείτε π.χ. να αλλάξετε τα κάδρα που υπάρχουν σε έναν χώρο σε συνδυασμό με τις μαξιλαροθήκες και τα χαλιά…και θα κάνετε τον χώρο σας να μοιάζει αγνώριστο!!!!

Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα   Εικόνα  Εικόνα

2. Φέρτε την εξοχή στο σπίτι σας. Διαμορφώστε στο σπίτι σας έναν χώρο στον οποίο κύριο διακοσμητικό στοιχείο θα είναι τα φυτά!!! Όσοι από εσάς δεν προτιμούν να βλέπουν μεγάλες γλάστρες μέσα στο σπίτι τους, μπορούν απλά να εντάξουν στη διακόσμηση του σπιτιού τους περισσότερα φυτά. Σε ένα σημείο της κουζίνας σας μπορείτε να βάλετε μικρά γλαστράκια με αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται και στη μαγειρική ή να ζωντανέψετε την τραπεζαρία σας με όμορφα πολύχρωμα λουλούδια.

Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα

3. Vintage now. Η διακόσμηση με vintage στοιχεία αποτελεί τη μεγαλύτερη τάση για το 2014. Μπορείτε να κρεμάσετε στους τοίχους σας παλιά poster ή όμορφους vintage πίνακες που πλέον είναι διαθέσιμοι σε πολλά καταστήματα. Μια τέλεια επιλογή είναι να κρεμάσετε στο σαλόνι σας ή το υπνοδωμάτιο σας έναν παλιό καθρέπτη που σε συνδυασμό με μια vintage λάμπα θα φέρουν στον χώρο σας ένα αέρα “παλιάς εποχής”…

Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα

4. Επιστροφή στο παραδοσιακό. Η δύσκολες οικονομικές συγκυρίες έχουν στρέψει τους διακοσμητές σε ένα πιο μινιμαλ και παραδοσιακό στιλ. Τα πληθωρικά και υπερβολικά έπιπλα αποτελούν παρελθόν και πλέον όσοι θα φτιάξουν το σπίτι τους το 2014 θα πρέπει να επιλέξουν έπιπλα διαχρονικά σε φυσική απόχρωση του ξύλου και χωρίς υπερβολές στο σχεδιασμό και το design.

Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα

5. Αέρινα και φωτεινά δωμάτια. Σήμερα τα σπίτια γίνονται όλο και μικρότερα σε μέγεθος καθώς οι περισσότεροι από εμάς μένουμε πλέον σε διαμερίσματα. Μια πολύ χρήσιμη συμβουλή είναι να επιλέξουμε στη διακόσμηση ζεστά και φωτεινά χρώματα που θα κάνουν τον χώρο μας να μοιάζει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Επιλέξτε για τα έπιπλα και τα κουφώματά σας ξύλο σε ανοιχτή απόχρωση, όπως αυτή της σιμίδας. Μπεζ, μελί και ζαχαρί είναι από τα πλέον δημοφιλή χρώματα επίπλων για το 2014. Τέλος, η επιλογή διάφανων ή ημι-διάφανων υλικών για τις κουρτίνες σας θα επιτρέψουν το φώς να διαχέεται ομοιόμορφα στον χώρο σας και θα τον κάνει να μοιάζει μεγαλύτερος.

 Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα

http://www.hometriangle.com/post/37/5-international-decor-trends-for-2014

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s