Συμβουλές για να αλλάξετε εύκολα την όψη της βιβλιοθήκη σας

Η βιβλιοθήκη είναι ένα απαραίτητο έπιπλο για κάθε σπίτι. Όχι μόνο για να αποθηκεύουμε τα βιβλία μας, αλλά και πιο προσωπικά αντικείμενα, όπως κορνίζες με φωτογραφίες από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ή διακοσμητικά, όπως στιλάτα κηροπήγια και σουβενίρ από τα ταξίδια μας… Οι βιβλιοθήκες που μπορεί να έχει κάποιος στο σπίτι του ποικίλουν σε σχήματα και μεγέθη.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε εύκολους τρόπους με του οποίους μπορείτε να ανανεώσετε μια παλιά σας βιβλιοθήκη. Να της δώσετε νέα πνοή και πλέον να αποτελεί ένα στολίδι για τον χώρο σας…

Χρώμα στο πίσω μέρος. Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε την βιβλιοθήκη σας να ξεχωρίζει είναι να βάψετε τις πλάτη της με διαφορετικό χρώμα. Το χρώμα αυτό θα κάνει τα αντικείμενα που υπάρχουν στα ράφια σας να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο. Τέλος, με αυτή την τεχνική μπορείτε να δώσετε έναν ζωηρό τόνο χρώματος και αισιοδοξίας στα συνήθως «άτονα» γραφεία του χώρου εργασίας ή του σπιτιού σας.

Εικόνα  Εικόνα Εικόνα  Εικόνα

Τοποθετήστε ταπετσαρία. Μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα είναι να τοποθετήσετε ταπετσαρία στα σημεία της βιβλιοθήκης που θέλετε να τονίσετε περισσότερο. Αυτό μπορεί να είναι το πίσω μέρος ή ακόμα και το εξωτερικό περίβλημά της. Μια οροφή επιλογή είναι οι ρετρό ταπετσαρίες που θα δώσουν έναν vintage ύφος στο δωμάτιό σας…

Εικόνα  Εικόνα Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα Εικόνα

Κολλήστε διακοσμητική κορδέλα στα ράφια. Μία ταπετσαρία φαίνεται πάντα υπέροχη στο πίσω μέρος μιας βιβλιοθήκης. Αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να σταματήσετε εκεί;  Για να προσθέσετε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στη βιβλιοθήκη σας μπορείτε να κολλήσετε ένα κομμάτι από διακοσμητική κορδέλα κατά μήκος των ραφιών σας. Η τεχνική αυτή μας θυμίζει λίγο τα γνωστά σε όλους μας σεμεδάκια της γιαγιάς, μόνο που εδώ έχουμε μια αρκετά πιο μοντέρνα εκδοχή τους…

Εικόνα

Διακοσμήστε τα πορτάκια της βιβλιοθήκης σας. Αρκετές βιβλιοθήκες, και ειδικά οι παλαιότερες, έχουν στο κάτω μέρος τους μια σειρά από ντουλάπια που χρησιμεύουν στην αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων. Τα πορτάκια των ντουλαπιών αυτών αποτελούν  τον τέλειο καμβά για να τοποθετήσετε απάνω τους αυτοκόλλητα ή ταπετσαρία, ακόμη και να ζωγραφίσετε ένα διακοσμητικό μοτίβο.

Εικόνα

Κουρτίνα στα τελευταία ράφια. Με το tip αυτό θα μετατρέψετε τα κάτω ράφια της βιβλιοθήκης σας σε έναν τέλειο αποθηκευτικό χώρο για αντικείμενα που δεν αποτελούν διακοσμητικά και στόχος σας είναι να τα «κρύψετε» από το «ευρύ» κοινό.

Εικόνα

Και τώρα μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να τοποθετήσουμε τα αντικείμενα πάνω στη βιβλιοθήκη μας ώστε να δείχνουν όμορφα και συμμετρικά…

Οργάνωση με κουτιά και καλάθια. Ο πιο εύκολο τρόπος για να τακτοποιήσετε τα αντικείμενα που υπάρχουν σε μια βιβλιοθήκη είναι να αποθηκεύσετε μέσα σε κουτιά ή καλάθια. Στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα χάρτινων ή πλαστικών κουτιών σε διάφορα σχέδια και χρώματα για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στον χώρο σας. Επίσης, μια τάση που ολοένα κερδίζει έδαφος τον τελευταίο καιρό είναι η χρήση αντικειμένων από φυσικά υλικά όπως τα καλάθια από μπαμπού, ξύλο ή ακόμη και ελάχιστα επεξεργασμένο ύφασμα.    

Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα  Εικόνα

Βιβλία ανά χρώμα. Οι περισσότεροι από εμάς ταξινομούμε τα βιβλία μας ανά ύψος ώστε να φαίνονται συμμετρικά στα ράφια της βιβλιοθήκης μας. Τι θα λέγατε αν τα τοποθετούσαμε ανά χρώμα; Αυτός ο πρωτότυπος τρόπος να τοποθέτησης βιβλίων δημιουργεί μια πιο ευχάριστη και διαφορετική εικόνα στη βιβλιοθήκη μας καθώς πλέον το κάθε ράφι έχει και το δικό του… χρώμα!

 Εικόνα  Εικόνα

πηγή άρθρου: http://www.bhg.com/blogs/centsational-style/2012/04/24/10-tips-for-stylish-bookcases/

φωτογραφίες: houzz.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s